Janis Joplin

De Janis Joplin Band

De “Janis Joplin band” is een 7 mans formatie van toegewijde muzikanten die ruimschoots hun sporen in de muziekwereld hebben verdiend. Drums, bas, toetsen, gitaar, ondersteund door een heuse blazerssectie, begeleiden het typerende ruwe stemgeluid van zangeres “Janis”.

Wat mag je verwachten?

DE JANIS JOPLIN BAND

De “Janis Joplin band” is een 7 mans formatie van toegewijde muzikanten die ruimschoots hun sporen in de muziekwereld hebben verdiend. Drums, bas, toetsen, gitaar, ondersteund door een heuse blazerssectie, begeleiden het typerende ruwe stemgeluid van zangeres “Janis”. Zij liet al eerder de jury van “In de huid van” (Talpa) versteld staan met haar perfecte imitatie van wijlen Janis. De sound van toen, met de techniek van nu!

ZANGERES PEARL ALS JANIS JOPLIN

Janis zet een stuk nostalgie neer waar iedereen het warm van krijgt. Je wordt, op het moment dat Janis begint te zingen, direct terug geworpen in de Flower Power tijd, eind jaren ’60. Haar krachtige rauwe maar ook soms husky stem, haar mimiek, en haar kleding geven je het gevoel dat de tijd heeft stil gestaan.

De grote gelijkenis ligt zowel in de stem van Janis als op het muzikale vlak. Elk nummer wordt tot in detail zodanig gebracht dat menig Janis Joplin kenner dit geluid en sound niet kan onderscheiden van het originele.

Het totale repertoire van Janis word gespeeld: van de eerste ruwe psychedelische rocknummers van Big Brother & Holding Company, naar de meer orkest- en bluesgetinte songs van Kozmic Blues Band, tot de compacte sound van de Full Tilt Boogle Band, waaruit in 1970 de bekende nr. 1 hit “Me and Bobby Mc Gee” voortkwam. De Janis Joplin Band treedt in op 60’s outfit.

Info & links

De bandleden:

Social media:

Contact & aanvragen:

Impressie in beeld en geluid...

Janis Joplin Tribute 'Pearl'
In de huid van...

Terug

Naar het overzicht

Scroll naar boven