The Grooveyard

Soul, funk en Blues

speelt een opzwepende mix van blues, soul & funk met veel bekende hits van toen en nu. Alle muzikanten hebben een jarenlange staat van dienst en hebben vele optredens verzorgd, daardoor staat een avond met The GrooveYard als een huis!

Wat mag je verwachten?

Funky, soul, blues, rock coverband
boeiend, dansbaar maar ook ingetogen en stevig…

The Grooveyard is 7 jaar geleden ontstaan. In eerste instantie is TGY een trio bezetting aangevuld met zangeres Lenny Peters later versterkt Bob Fridzema de band met zijn geweldige Hammond spel en sinds kort is de band (op aanvraag) ook te boeken met 2 blazers voor nog meer funk en fun.

 

Alle muzikanten hebben een jarenlange staat van dienst en hebben vele optredens verzorgd, daardoor is The GrooveYard een band die staat als een huis. Het repertoire bestaat uit een heerlijke, eerlijke mix van blues, soul & funk covers waarbij niemand stil kan blijven staan! The GrooveYard swingt, funkt, bluest met heel veel soul. Intens en met emotie spelen is wat het publiek steeds weer blijkt te raken en dat is wat TGY bij elk optreden doet! Het unieke eigen geluid van The GrooveYard is ontstaan door het goede van die stijlen te gebruiken en te combineren om zo aan elk nummer wat zij spelen hun eigen “feel” te geven. De onderlinge interactie en de ruimte voor improvisatie zorgen er steeds weer voor dat geen optreden hetzelfde is. Sinds 2005 heeft TGY dan ook door heel Nederland op vele podia gestaan.

 

Zangeres Lenny Peters

wordt na elk optreden geroemd om haar mooie warme stem. Het zingen en de liefde voor muziek is haar van thuis uit mee gegeven, daar werd op elk moment wel gezongen of muziek gemaakt. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan in een popkoor, een a-capella groep en als zangeres in o.a. The Soulfingers en Six Pack, was het nu tijd om zelf op de voorgrond te staan.

 

Gitarist Kornelis Lievense

begint al op jonge leeftijd met muziek maken, al vanaf zijn 8ste jaar speelt hij gitaar. Na in vele bands te hebben gespeeld, heeft hij zijn talenten verder ontwikkeld op het conservatorium te Tilburg, waar hij in 1998 afstudeerde. Kornelis geeft naast het actieve spelen, gitaarles en doet bandcoaching. Hij werkt momenteel mee aan meerdere projecten en freelance opdrachten.

Samen met Judith Renkema op bass en Luuk Adams (of Arie Verhaar, of Erwin Gielen) op drums, vormen zij THE GROOVEYARD!

 

GROOVEYARD MEDIUM, LARGE OF EXTRA LARGE

The Grooveyard is beschikbaar in bovengenoemde 4-persoons bezetting maar ook als 5-persoons band, aangevuld met Bob Fridzema of Ferry Lagendijk op toetsen. Voor een echte funky groove ervaring is het ook mogelijk om The Grooveyard uit te breiden met een super strakke 2 mans blazers-sectie. Vraag gerust om meer informatie over de XXL variant!

Info & links

De bandleden:

Social media:

Contact & aanvragen:

Ook te boeken via:

Impressie in beeld en geluid...

Video TGY
Live optreden

Terug

Naar het overzicht

Scroll naar boven